کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، گفت: ید یکی از ریزمغذی های ضروری است که بدن برای ساختن هورمون تیروئید به آن نیاز دارد.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، گفت: ید یکی از ریزمغذی های ضروری است که بدن برای ساختن هورمون تیروئید به آن نیاز دارد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ راضیه پوزش اظهار داشت: کمبود ید پیامدهای بهداشتی مهمی از جمله گواتر، هیپوتیروئیدیسم، کرتینیسم، اختلال در تولید مثل، مرگ و میر دوران کودکی، عقب افتادگی اجتماعی و اقتصادی، کرو لالی مادرزادی، لوچی چشم، کم شنوایی، کاهش بهره هوشی کودکان و کاهش قدرت یادگیری می شود.
وی افزود: میزان ید موجود در مواد غذایی معمولاً کم است، بیشترین میزان ید در ماهی و به میزان کمتر در شیر، تخم مرغ و گوشت وجود دارد.
پوزش عنوان کرد: در مناطقی که میزان ید در آب و خاک کم است محصولات غذایی حیوانی و گیاهی ید کافی ندارند، بهترین راه تامین ید مورد نیاز بدن و پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ید، مصرف نمک ید دار تصفیه شده است که به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتری حفظ می نماید.
وی ادامه داد: میزان نمک مجاز مصرفی کمتر از 5 گرم در روز برای افراد کمتر از 50سال و جهت افراد بالای 50 سال و بیماران قلبی عروقی و فشارخون کمتر از3 گرم در روز می باشد
وی ابراز داشت: از مصرف نمک های طبیعی مانند سنگ نمک و نمک دریا به جای نمک ید دار تصفیه شده خودداری کنید.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداششت شهرستان بویراحمد، یادآور شد: مصرف نمک های طبیعی (سنگ نمک و نمک دریا) به دلیل عدم وجود ید و وجود فلزات سنگین مانند سرب، جیوه ، آرسنیک و کادمیوم عوارض نامطلوبی را در پی خواهند داشت.5